A TBSZ megkötésének részletei


A TBSZ szó egy befektetési szerződés fajtát rövidít. Ez pedig nem más, mint a tartós befektetési szerződés. A TBSZ rugalmassága abban rejlik, hogy bizonyos idő elteltével akár teljesen adómentessé is tehető a befektetésünk. Ez rendkívül kedvező azok számára, akik komoly befektetésben gondolkodnak.

A szerződés megkötése után 3 évvel már csak 10% adó fizetendő a kamat és árfolyam nyereség után, a kezdeti 16%-hoz képest. Továbbá ekkor már nincs EHO fizetési kötelezettség sem. A teljes adómentesség 5 év után áll be. Más szavakkal akik hosszútávban gondolkodnak, azok előnyben vannak.

Mikor lehet kezdeni?

A TBSZ már akár 25 000 forinttal is megnyitható és az év folyamán további befizetésekkel lehet növelni az elhelyezett összeget. Az év legvégén, vagyis December 31.én lezárul “felhalmozási időszak”, de következő évben lehetőség van új TBSZ kötésére. A rugalmassága abban is megmutatkozik, hogy az elhelyezett összeg nem fixen lekötött. Ergo a befektető bármikor hozzáférhet a pénzéhez (az addigi hozamokat is beleértve), amikor szükségét érzi. Ha viszont a 3 év eltelte előtt teszi ezt, akkor értelemszerűen a teljes 16%-os adót és a további 6%-os EHO-t be kell csengetnie.

A Concorde Értékpapír Zrt. oldalára ellátogatva részletesebben is tájékozódhat a TBSZ megkötésének pontos menetéről, feltételeiről. A további aloldalakat böngészve pedig egyrészt más Premium Banking-al kapcsolatos szolgáltatásokról is informálódhat. Másrészt pedig elolvashatja a gazdasági szakértők által írt cikkeket, illetve a pénzügyi szféra aktuális híreit is!

Hozzászólás